top of page
20141121-Myra kl-22_edited.jpg

Over mij...

Mijn naam is Myra Segers. Ik ben geboren in 1986. Ik woon en werk in Deurne en heb een zoontje.
In mijn vrije tijd focus ik me graag op fotografie, sport en muziek.

Van basisopleiding ben ik klinisch en gezondheidspsycholoog optie kinderen en adolescenten (KuLeuven). Daarnaast specialiseerde ik me als psychotherapeute tijdens een 4-jarige opleiding in de cliëntgericht-experiëntiële psychotherapie en cognitieve gedragstherapie voor kinderen, jongeren en hun context (Universiteit Antwerpen), ook bekend als de integratieve therapieopleiding. Vervolgens ben ik opgeleid tot supervisor (UAntwerpen) met als doel studenten en collega's psychologen te ondersteunen bij hun therapieën. Bijkomend ben ik opgeleid als Attachment Based Family Therapist (ABFT level 2). 

Na twee buitenlandse stages in Mali en Peru, startte ik mijn carrière binnen de Universitaire Ziekenhuizen van Antwerpen en Leuven waar ik binnen verschillende afdelingen aangesteld was als kinderpsycholoog (nl. centrum voor leerstoornissen, diabetes, kindernefrologie, spoedgevallen, kinderoncologie en intensieve zorgen). 

Na enkele leerrijke jaren besloot ik dat ik me meer wilde toeleggen op langdurige therapieën en ging ik aan de slag bij CGG Vagga (vanaf januari 2015). Doorheen de jaren bij Vagga participeerde ik aan verschillende projecten zoals het mobiele crisisteam en als intrafamiliaal geweld medewerker. Bij deze laatste functie ondersteunde ik gezinnen bij hun zoektocht naar de juiste ondersteuning na de moeilijke traumatische ervaringen die ze hadden meegemaakt. Daarnaast ontwikkelde ik samen met een collega van het VK Antwerpen de basis om jongeren te ontvangen bij het FJC, ook wel gekend als Veilig Thuis in Antwerpen. Deze basis werd gelegd door het aanbieden van opleiding en supervisie aan de betrokken hulpverleners en het ontwikkelen van een juridisch kader waarin de jongeren gehoord konden worden.

Tijdens mijn werk in Vagga kwam ik, via een collega die in 2019 het rode neuzenproject heeft gewonnen, in contact met een therapievorm gericht op de hechtingsrelatie tussen ouders en hun kind/jongere, genaamd de ABFT. Na enkele gezinnen samen te begeleiden voelde ik al snel veel enthousiasme voor deze vorm van therapie. Ik besloot dan ook om met dit gevoel iets te doen, en kwam op het idee om een zelfstandige praktijk te starten waar ik me zou focussen op deze vorm van therapie. En zo kwam deze praktijk tot stand... Inmiddels heb ik afscheid genomen van het CGG en ben ik full time zelfstandige geworden in mijn praktijk.

Naast mijn werk als zelfstandige ging ik in 2018 eveneens in op de vraag om als staflid te werken bij de integratieve therapieopleiding aan de UA. Binnen deze functie begeleid ik de studenten doorheen hun opleiding door middel van seminaries, supervisie, individuele trajecten en het maken van een specialisatieverslag.

Deze combinatie van functies geeft me veel voldoening. 

OVER MIJ: Over mij

Mijn diploma's

2007- 2010

Klinische en Gezondheidspsychologie optie kinderen en adolescenten

Ku Leuven

2013- 2017

Postgraduaat integratieve therapie

Universiteit Antwerpen

2018- 2019

Supervisor in de psychotherapie

Universiteit Antwerpen

2019 & 2022-2023

ABFT  (level 2)

2019: 4-daagse Basisopleiding
2022: Verdiepingsopleiding level 2

OVER MIJ: Diploma's
bottom of page